T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / AYAŞ - Çanıllı Ortaokulu

Visualizatıon of Proverbs

DEYİM VE ATASÖZLERİNİN GÖRSELLEŞTİRİLMESİ

Visualizatıon of Proverbs

04-08-2021

TÜRKİYE (İzmir-İstanbul-Ankara)- İspanya- Polonya-Ukrayna- Fransa Türkiye ile birlikte 5 Avrupa Ülkesiyle proje yapılıp tamamlanmıştır. Okulumuz kalite etiketi için gelecek yıl başvuruda bulunacaktır. Proje İspanya'da ödül almıştır. Proje Hakkında: Bu projede, çizgi film, web araçları, zoom, vb iMovie capcut gibi kısa bir video programları kullanılarak teknoloji öğretmenlerinin, görsel sanat öğretmenleri ve bilgi teknolojisi öğretmenlerinin yardımıyla modelleri ile atasözlerini görselleştirmek olacak , olacak bu arada öğrencilere tarihimizi öğretir, kültürlerin önemini gösterir, İngilizce pratik yapmak ve teknolojiyi kullanmak, web araçları farklı kültürler hakkında. Çıktıları müfredata entegre edeceğiz. Proje 14 Haziran'da sona erecek.

HEDEFLER Hedefimiz öğrencilerimize kendilerinin ve diğer kültürlerin tarihini öğretmek, kültürlerin önemini göstermek çünkü atasözleri kültürlerin işaretleridir. Farklı kültürlerin farklı atasözleri, gelenekleri vardır. Bu proje sayesinde farklı kültürler hakkında bilgi edinebilir ve etkileşim kurabilirler. .Ayrıca İngilizce konuşmayı ve teknolojik becerileri kullanmayı ve bunları derslere uyarlamayı geliştirebilirler.

BEKLENEN SONUÇLAR Bu proje ile farklı kültürler, kendi kültürleri hakkında etkileşimde bulunabilecekler ve öğrenebilecekler, teknolojiyi kullanma becerilerini geliştirebilecekler, İngilizce konuşabilecekler. Diğer branşlarla işbirliğinin önemini öğrenecekler, hoşgörülü olmayı ve dünya çapında düşünmeyi öğrenecekler.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.08.2021 - Güncelleme: 02.02.2023 14:55 - Görüntülenme: 191
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
1,,